nieuws

Agendatip: What Next: Utopia?

Architectuur

Aanstaande zaterdag (20 mei) opent Cees Dam de tentoonstelling ‘What Next: Utopia?’ Vijfhonderd jaar geleden bedacht de Britse filosoof Thomas More met zijn Utopia een ideale samenleving. More is natuurlijk niet de enige die heeft nagedacht over hoe de wereld er uit zou kunnen zien. Bij 38CC zijn drie hedendaagse visies op de volmaakte samenleving te zien.

Agendatip: What Next: Utopia?

In de tentoonstelling ‘What Next: Utopia?’ laten Alicia Framis, Rob Voerman en Anne de Vries bij 38CC hun visie op het utopische zien. De Utopia-tentoonstelling is de slottentoonstelling van het programma ‘What Next Picture tomorrow’.

Rob Voerman

Maakt zijn utopie zichtbaar in architectonische beelden. Ze ogen als gekrompen en vervormde gebouwen en steden, die indirect verwijzen naar de huidige sfeer van onbehagen en protectionisme. ‘Het lijkt erop dat wij onszelf opsluiten in betonnen constructies.’ Voerman maakte voor een gebouw van Dam al eerder een sculptuur. Bij 38CC laat hij nieuw werk zien.

Alicia Framis

Presenteert met Departures fictieve utopische en dystopische steden uit de filosofie, literatuur, architectuur, film en science fiction als mogelijke reisbestemmingen.

Anne de Vries

In de even halluccinerende als spirtuele techno-video Critical Mass: Pure Immane van Anne de Vries verandert de mensenmenige tijdens een dance-event in een digitale massa. ‘Zullen wij in de toekomst niet meer fysiek bestaan?”

What Next: Utopia? Opening za 20 mei 16.00 uur, expositie t/m 9 juli 2017, wo t/m zo 13-17 uur, expositieruimte 38CC, Hooikade 13, Delft. Meer informatie: www.38CC.nl

Reageer op dit artikel