nieuws

Veel woningen in lege kantoren Alphen a/d Rijn

Architectuur

In Alphen aan den Rijn worden 500 nieuwe appartementen gerealiseerd in leegstaande kantoorpanden.

Veel woningen in lege kantoren Alphen a/d Rijn

Dat bericht de lokale nieuwssite Alphen.nl. In de leegstaande vleugel van Wolters Kluwer aan de Zuidpoolsingel, vlak naast het NS-station in Alphen aan den Rijn, worden 155 appartementen gerealiseerd. Daarnaast wordt het voormalig Rijnstaete-gebouw getransformeerd naar zo’n 120 appartementen.

Ook een kantoorpand aan de Prinses Margrietlaan wordt omgebouwd naar woonruimte. Woningcorporatie Woonforte bouwt verzorgingstehuis St. Joseph aan de Prins Hendrikstraat om naar ruim honderd woningen. De appartementen zullen grotendeels vallen in de sociale huursector. Wethouder Gerard van As stelt dat dergelijke projecten de leegstand in de kantorenmarkt fors kan terugbrengen.

Reageer op dit artikel