nieuws

Stadskantoor Venlo wint Amerikaanse Architectuurprijs

Architectuur

Het ontwerp van Kraaijvanger Architects voor het duurzame Stadskantoor Venlo is in de prijzen gevallen bij de Amerikaanse Architizer A+Awards. Het stadskantoor is ontwikkeld volgens de Cradle to Cradle-filosofie en ging er in de categorie Beste Overheidsgebouwen met zowel de jury- als de publieksprijs vandoor. De uitreiking van deze architectuur- en designprijs is op 11 mei in New York tijdens de start van de NYCxDesign week.

Stadskantoor Venlo wint Amerikaanse Architectuurprijs

Het stadskantoor Venlo is het resultaat van de ambities van de gemeente Venlo om de leidende regio op het gebied van Cradle to Cradle-ontwikkelingen te zijn. Van alle gebruikte materialen en producten in het stadskantoor is het productieproces, het gebruik én toekomstig hergebruik niet schadelijk voor mens en omgeving. Het gebouw draagt met, onder andere, 2000 m² groene gevel zelfs bij aan de gezondheid van de gebruikers, bezoekers en de omgeving. De lucht is aantoonbaar schoner dankzij de honderden planten die fijnstof en stikstofoxides filteren.

Stadskantoor Venlo In juni bracht de redactie een projectbezoek aan het Stadskantoor in Venlo

Over de Awards

De Architzer A+Awards is een jaarlijkse architectuur- en designprijs die een platform wil bieden aan belangwekkende architectuur van over de hele wereld. De jury van de prijs bestaat uit meer dan 400 professionals uit de mode-, design-, tech- en architectuurwereld. In 2016 brachten ruim 400,000 mensen hun stem uit voor de publieksprijs.
Andere genomineerden in de categorie Institutional-Government & Municipal Buildings waren:
Palais de Justice, Béziers, Frankrijk door Ateliers 2/3/4/
Public Safety Answering Center II, Bronx County, NY, Verenigde Staten door Skidmore, Owings & Merrill, LLP
Criminal Courts for Oral Trials in Pátzcuaro, Michoacán, Mexico door TALLER Mauricio Rocha + Gabriela Carrillo
Mercer Island Fire Station 92 in Mercer Island, WA, Verenigde Staten door The Miller Hull Partnership

Lees ook:

Verslag projectbezoek Stadskantoor Venlo – Kraaijvanger

VvdW – Gespot: architecten en vogelnestjes in Venlo

ARC16: Stadskantoor Venlo – Kraaijvanger Architects

Stadskantoor gerealiseerd volgens Cradle to Cradle

Cradle-to-cradle stadskantoor voor Venlo

Vijf architecten geselecteerd voor nieuwbouw stadskantoor Venlo

Kraaijvanger . Urbis ontwerpt duurzaam gebouw

Ook geïnteresseerd in een projectbezoek? Bekijk hier de projecten die in 2017 op de planning staan

Reageer op dit artikel