nieuws

Paramedisch centrum in Nieuw Zuid Hilversum opent in 2018

Architectuur

De nieuwe woonbuurt Nieuw Zuid Hilversum krijgt een paramedisch centrum van 599 m2 op de begane grond in woongebouw Alba. In het centrum komen fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, diëtetiek, medicijnuitgifte van de apotheek en thuiszorg. Daarnaast gaat gebouw Alba, een ontwerp van ZECC, 46 appartementen verdeeld over vijf woonverdiepingen herbergen.

Paramedisch centrum in Nieuw Zuid Hilversum opent in 2018

Verspreid over vijf gebouwen (Alba, Rubina, Saphira, Alporti en Voltante) ontwikkelt Dudok Wonen zo’n 200 moderne en comfortabele appartementen en wijkvoorzieningen voor jong en oud. De vijf gebouwen krijgen ieder een eigen uitstraling en naam en worden omgeven door fraaie groenperken. Nieuw Zuid verrijst op de plek van het huidige zorgcentrum Amaris Zuiderheide aan de Diependaalselaan. In twee gebouwen komen woningen voor ouderen die zorg nodig hebben. In de andere drie gebouwen worden appartementen geschikt voor jong en oud gerealiseerd. De appartementen bestaan uit een mix van sociale huur en vrije sector huur.

Eind april start de daadwerkelijke bouw van de eerste twee gebouwen: Alba en Rubina. Afgelopen najaar startte de aannemer met het bouwrijp maken van de bouwlocatie en startte de sloop van een van de vleugels van het bestaande verzorgingshuis. De verwachte oplevering van Alba en Rubina is in het tweede kwartaal van 2018.

Reageer op dit artikel