nieuws

OMA presenteert plannen transformatie Columbia Circle-gebied Shanghai

Architectuur

OMA presenteerde onlangs zijn plannen voor de transformatie van het Columbia Circle-gebied in de binnenstad van Shanghai tot een gemengd stedelijk gebied. Naast de aanpassing van de voormalige gebouwen krijgt het gebied drie nieuwe gebouwen.

OMA presenteert plannen transformatie Columbia Circle-gebied Shanghai
Render: OMA

Het Columbia Circle-gebied heeft een rijke historie met koloniale gebouwen en voormalige industriële gebouwen. De gebouwen uit die tijd zijn onderdeel geweest van de Columbia Country Club, de naamgever van het gebied. Het voormalige clubhuis, een sporthal en een buitenzwembad zijn in de jaren twintig ontworpen door Elliott Hazzard. Een ander historisch gebouw is ontworpen door Laszlo Hudec uit Hongarije en is eigendom van Sun Ke, zoon van Sun Yatpsen. In 1952 verhuisde het Shanghai Institute of Biological Products naar het gebied en maakte er een onderzoekscampus met productiefaciliteiten, kantoren, kassen en laboratoria van.

OMA Columbia Circle-gebied Shanghai

Render: OMA

Het plan van OMA combineert de  transformatie van de bestaande monumenten met de nieuwbouw die bestaat uit drie nieuwe gebouwen. De locatie gaat bestaan uit een mix van kantoren voor de creatieve sector, een hotel, evenementenruimte, ruimte voor culturele evenementen, retail en restaurants verdeeld over de hele locatie die moeten bijdragen aan de verlevendiging van het gebied. Twee nieuwe ontmoetingspunten, van de hand van West8, moeten de bereikbaarheid met de omgeving verbeteren.

Voor dit project werkt OMA samen met ECADI (LDI) en West8 (landschapsarchitect).

 

 

Reageer op dit artikel