nieuws

De Haagsche Zwaan eert Mondriaan

Architectuur

Het kantoor De Haagsche Zwaan brengt een hommage aan Mondriaan. Kunstenaar Madje Vollaers van Studio VollaersZwart heeft 200 vierkante meter van de gevel van het gebouw gehuld in de primaire kleuren rood, geel en blauw en de ondersteunende kleuren wit en zwart die zo kenmerkend zijn voor Mondriaan.

De Haagsche Zwaan eert Mondriaan

Ook andere gebouwen, zoals het stadhuis van Den Haag, nemen deel aan het eeuwfeest van De Stijl. Piet Mondriaan speelde een doorslaggevende rol bij de oprichting van de kunstbeweging en wordt hiervoor nu geëerd. Het feestjaar heeft als thema ‘Mondriaan tot Dutch Design.’ De complete Mondriaan-collectie van het Gemeentemuseum, bestaande uit 300 werken, wordt tentoongesteld in de tentoonstelling ‘Mondriaan & De Stijl’, als onderdeel van de festiviteiten.

Gerelateerde tentoonstellingen in het Gemeentemuseum:
Architectuur en interieur. Het verlangen naar stijl

Piet Mondriaan en Bart van der Leck

De ontdekking van Mondriaan

Gemeentemuseum Den Haag viert 100 jaar Mondriaan en De Stijl

Reageer op dit artikel