nieuws

City Pads transformeert Europahuis naar huurwoningen

Architectuur

City Pads heeft van Cromwell Property Group het Europahuis aan James Wattstraat 77 in Amsterdam aangekocht. Na de transformatie herbergt het gebouw 205 huurappartementen naar een ontwerp van Diederendirrix Architecten.

City Pads transformeert Europahuis naar huurwoningen

Voorheen was in het pand de Hogeschool van Amsterdam gevestigd. De 205 huurappartementen komen op de onderste acht bouwlagen. Daarnaast krijgt het een nieuwe kroon door de optopping met twee nieuwe kantoorlagen, bovenop de bestaande vier kantoorlagen. Na transformatie bedraagt de oppervlakte van het nu ruim 13.000 m2 grote gebouw 20.200 m2 bvo.

Het Europahuis is een oorspronkelijk ontwerp van Hugh Maaskant en is gelegen aan één van de belangrijkste toegangspoorten tot de stad: het Prins Bernhardplein. Met het Amstelstation op een steenworp afstand, is het gebouw optimaal gepositioneerd ten opzichte van de belangrijkste verkeersaders en ligt de binnenstad van Amsterdam op loopafstand. Met deze verkoop heeft Cromwell het laatste object uit de Landmark-portefeuille verkocht.

Naast de nieuwe kroon wordt de ruimte onder het gebouw (nu een open parkeergarage) bestemd voor ruime atelierwoningen. De gevel krijgt een geheel nieuwe uitstraling. Andere voorzieningen zijn een wasserij, een dakterras, een sauna en een gym. Al deze faciliteiten worden gedeeld door bewoners en kantoorgebruikers. Hetzelfde geldt voor het resterend deel van de parkeergarage.

De transformatie van het gebouw start naar verwachting medio 2017 en wordt begin 2018 afgerond. De verbouwing wordt uitgevoerd door aannemer Kondor Wessels Amsterdam (onderdeel van VolkerWessels). Diederendirrix Architecten uit Eindhoven is verantwoordelijk voor het ontwerp. City Pads is onderdeel van de Foolen & Reijs Vastgoedgroep uit Eindhoven. Het bedrijf heeft met bijna 400.000 m2 aan transformaties de laatste vijf jaar bijna 6.000 woningen gerealiseerd.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

 

Reageer op dit artikel