nieuws

Bouwstart congreshotel en woontoren Overhoeks Amsterdam

Architectuur

Binnenkort begint de bouw van congreshotel en woontoren Overhoeks. Het project, ontworpen door Team V Architectuur, omvat twee hoge torens met respectievelijk een congreshotel en woningen. Diverse bars en restaurants, een congrescentrum, een spa en wellness en een daktuin moeten van het complex een levendige ontmoetingsplek maken. De verwachte oplevering is in 2020.

Bouwstart congreshotel en woontoren Overhoeks Amsterdam

De 110 meter hoge hoteltoren huisvest een viersterrenhotel van de Duitse hotelketen Maritim Hotelgesellschaft. Het omvat 579 kamers en een conferentie- en congrescentrum met een capaciteit van 4000 mensen. Daarmee wordt het derde hoogste gebouw en de tweede congreslocatie (na de Rai) van Amsterdam.

Congreshotel en Woontoren OverhoeksAmsterdam door Team V Architectuur

De woontoren van 101 meter heeft een opvallend en uitnodigend ontwerp. Het gebouw met 230 appartementen en een vloeroppervlak van 24.000 vierkante meter kenmerkt zich door verspringende horizontale banden van lichte natuursteen. Subtiele variaties in buitenruimtes, vides en gevel zorgen voor een grote diversiteit in woningtypes (vijf appartementsgroottes, penthouses en een persoonsappartementen). De hoteltoren is juist strak qua vormgeving, met verticale lijnen, veel glas en afgewerkt met robuust natuursteen. Elk appartement is voorzien van een privébalkon of -loggia. Bewoners krijgen toegang tot de spa en wellness van het hotel.   Een transparante, publiek toegankelijke plint verbindt de twee torens. Op het dak van de plint komt een flinke daktuin.

Congreshotel en Woontoren OverhoeksAmsterdam door Team V Architectuur

 

Reageer op dit artikel