nieuws

B’mine Toren verlicht als ode aan Amsterdam

Architectuur

Het symbool voor Amsterdam, de drie Andreaskruisen, verlicht de B’Mine Toren, een ontwerp van architectenbureau Paul de Ruiter. De initiatiefnemers van de toren, vastgoedontwikkelaar AM en vermogensbeheerder MN namens pensioenfonds PMT, willen hiermee een ode brengen aan Amsterdam Noord.

B’mine Toren verlicht als ode aan Amsterdam

De nieuwe B’Mine Toren ligt aan het IJ tegenover het centraal station en naast filmmuseum EYE, de toren A’DAM en het A LAB, waarin veel creatieve en snel groeiende bedrijven zijn gehuisvest. Naast 147 appartementen omvat het project op de begane grond de ruimte voor maximaal vier commerciële ruimten met een vloeroppervlak van ongeveer 580 m2, een gemeenschappelijke fietsenberging en de oprit naar de hoger gelegen parkeerverdiepingen op de tweede en derde etage met 69 parkeerplaatsen voor de bewoners. Vanaf de vierde verdieping beginnen de woonlagen. De hoogst gelegen woonlaag bevindt zich op de 23e verdieping op een hoogte van circa zeventig meter boven de grond.

Betaalbaar woonconcept en Friends Wonen-concept

Met de woontoren B’Mine wordt betaalbaar huren in Amsterdam mogelijk. Tot en met de 17e verdieping is een appartement van 80 m2 voor € 940 te huren. Daarnaast hebben AM en MN voor dit project het zogenoemde ‘Friends Wonen’-concept ontwikkeld. Dit betekent dat één woning geschikt is voor twee éénpersoonshuishoudens. De appartementen zijn zodanig ontworpen dat de bewoners beschikken over twee ruime, gelijkwaardige slaapkamers en gemeenschappelijke ruimten zoals een woonkamer, keuken en badkamer. In B’Mine worden 50 woningen volgens het Friends Wonen gerealiseerd.

AM is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze woontoren, met MN als co-maker namens pensioenfonds PMT. De aanpak is gebaseerd op het businessmodel ‘I AM YOU’ van AM, waarbij wordt ontwikkeld op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Het ontwerp is van architectenbureau Paul de Ruiter. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Reageer op dit artikel