nieuws

The Hudsons zorgt voor meer woonruimte in Rotterdamse Bospolder

Architectuur

De Gemeente Rotterdam kiest voor de ontwikkelcombinatie van TBI-onderneming ERA Contour en BPD Ontwikkeling die, samen met Jeroen Schipper Architecten, CULD en A2Studio, een plan ontwikkelde om de Rotterdamse Bospolder aantrekkelijker te maken voor gezinnen. Onder de naam ‘The Hudsons’ realiseren zij de komende jaren 142 gezinswoningen op de braakliggende kavels aan de voet van het Dakpark.

The Hudsons zorgt voor meer woonruimte in Rotterdamse Bospolder

‘The Hudsons’ voorziet in de behoefte om als gezin weer een aantrekkelijke woonplek te krijgen in de stad. Door koopwoningen toe te voegen aan het bestaande woningaanbod, die op dit moment voor zo’n 90% bestaat uit appartementen in de huursector, krijgt de wijk Bospolder meer variëteit. Het woningproject biedt ruimte aan 118 eengezinswoningen en 24 appartementen die een duurzame basis bieden aan gezinnen om in te wonen, te leven en te spelen.

Hudsons Rotterdam

‘The Hudsons’ bevindt zich te midden van het rauwe Vierhavengebied, historisch Delfshaven en het multiculturele Bospolder. Het werkt als een verbindend element tussen het Dakpark en Bospolder. Omdat de partijen een meer open structuur willen maken die past bij de stedenbouwkundige opzet van Bospolder, worden de twee bouwkavels verdeeld in vijf bouwblokken. Deze zijn zodanig vormgegeven dat het aan de kant van de wijk aansluit op de 19e-eeuwse, overwegend bakstenen architectuur en richting het Dakpark lichter wordt en de gevelstructuur opent.

Woningbouw Hudsons Rotterdam

Ieder bouwblok heeft een eigen karakter. Het geheel biedt een diversiteit woningtypen gezinsappartementen, middelgrote eengezinswoningen en grote eengezinswoningen aan in verschillende prijssegmenten en met een scala aan opties. Midden in elk bouwblok bevindt zich een binnengebied variërend van een collectieve binnentuin tot aan privétuinen. In combinatie met verschillende openbare ruimten en uitzichten, wordt een leefomgeving gecreëerd die aansluit bij de individuele woonwensen van ieder gezin.

Eerder gerealiseerde projecten in de Bospolder zijn nieuwbouw in de Puntstraat en Le Medi.

Naar verwachting kunnen geïnteresseerden vanaf september 2018 een woning kopen in The Hudsons. De prognose is om vervolgens in januari 2019 te starten met de bouw.

Reageer op dit artikel