nieuws

MVRDV ontwerpt woontorens Grotiusplaats Den Haag

Architectuur

Op de Grotiusplaats, vlak naast Den Haag Centraal, ontwikkelt Provast twee torens naar ontwerp van MVRDV. In de woontorens komen ruim 500 appartementen in meerdere segmenten.

MVRDV ontwerpt woontorens Grotiusplaats Den Haag
beeld: Provast

MVRDV reageert met het ontwerp op ‘”typische Haagse torens’, met een focus op kwalitatieve appartementen, een subtiele gevel met een zachte landing aan de straat en een kroon met grote buitenruimtes”. De gebouwen krijgen gevels van natuursteen en een transparante plint met commerciële ruimtes. Rond de terrassen in de kroon worden de gevels van hout.

De Grotiusplaats ligt al 25 jaar braak. Door een deel van de Utrechtsebaan te overkappen wordt de Haagse Loper verder uitgerold naar de andere zijde van Den Haag Centraal. De torens markeren deze nieuwe, groene verbinding met het Beatrixkwartier. Met een hoogte van100 en 120 meter zullen ze de skyline verrijken.

Grotiusplaats mvrdv beeld: Provast

Naast 120 appartementen met sociale huurprijzen worden middeldure huur en mogelijk ook koopwoningen gerealiseerd. Elk appartement krijgt grote ramen en zal over een eigen buitenruimte beschikken. Deze balkons liggen deels naar binnen om voor beschutting te zorgen.

Meer haagse torens? In 2011 werd “de Kroon” door RAPP+RAPP opgeleverd

Reageer op dit artikel