nieuws

KOW ontwerpt studentenwoningen Leemansplein Den Haag

Architectuur

In opdracht van DUWO heeft KOW een woontoren met 481 woningen ontworpen. Het gebouw komt op de campus van de Haagse Hogeschool, nabij station Hollands Spoor.

KOW ontwerpt studentenwoningen Leemansplein Den Haag

De Leemanstoren telt 23 verdiepingen en wordt daarmee 70 meter hoog. Op elke verdieping komen 22 studio’s van ongeveer 20 vierkante meter met eigen sanitair. Alle studio’s vallen onder de huursubsidiegrens voor studenten. De plint is gereserveerd voor gedeelde voorzieningen en een gemeenschappelijke ruimte.

De toren is onderdeel van plan Vijverhof, een ontwikkeling van Ten Brinke Slot Projectontwikkeling & Plegt Vos Bouwgroep, waaronder nog twee woongebouwen vallen. Hierin worden startersappartementen gerealiseerd. De transformatie van industriegebied Laakhavens, die al in de jaren negentig begon met werk- onderwijs- en retailgebouwen, wordt de laatste jaren sterk uitgebreid met woningen. De oplevering voor de Leemanstoren staat gepland in 2018.

Reageer op dit artikel