nieuws

Hospitality in twee hotels

Architectuur

In het nieuwste nummer van de Architect lichten we twee hotels uit. Beide hotelconcepten draaien om hospitality, hoewel ze toch sterk van elkaar verschillen. Ook staan beide projecten bij een verkeersknooppunt, en richtten ze zich naast de gasten ook op de omgeving.

Hospitality in twee hotels
foto: Patrick Meis

The Student Hotel Eindhoven door OZ & de Architekten Cie vormt een nieuw baken aan het Stationsplein. In de flexibele toren met 400 kamers vinden zowel studenten en professionals als toeristen een plek. Naast de privé kamers beschikken gasten over gemeenschappelijke ruimtes als een lounge, fitness, studieplekken en wasruimte. De studenten delen met tien kamers een woonkeuken en kunnen er tot een jaar lang blijven wonen. Bovendien zijn er drie klaslokalen en een collegezaal gerealiseerd die afgehuurd kunnen worden. In de plint zorgt het publieke restaurant voor levendigheid in het stationsgebied.

foto: Mecanoo

Het Hilton Amsterdam Airport Schiphol door Mecanoo bevindt zich in een hoger segment. De geruite gevel maakt het gebouw inmiddels tot een bekend icoon op de luchthaven. Jaap Evert Abrahamse sprak met architect Ellen van der Wal en beschrijft hoe het gebouw zich past in de omgeving. Met een business center, spa en restaurant is ook dit hotel veel meer dan een beddenhuis. Het indrukwekkende atrium vormt een sierlijk decor voor internationale evenementen.

Wil je de artikelen volledig lezen? Bestel dan hier je losse exemplaar

Bestel nu een los exemplaar

Reageer op dit artikel