nieuws

Mecanoo onderscheiden in Boston

Architectuur

Mecanoo architecten heeft de Harleston Parker Medal gewonnen voor het Bruce C. Bolling Municipal Building in Boston, VS. De Harleston Parker Medal is de belangrijkste architectuurprijs van de stad. Het project kreeg ook de publieksprijs.

Mecanoo onderscheiden in Boston

Het Bruce C. Bolling Municipal Building huisvest de gemeentelijke onderwijsdienst in combinatie met winkels, restaurants en een innovatiecentrum. Drie historische gevels zijn zorgvuldig geïntegreerd in het alzijdige gebouw van baksteen en natuursteen met afgeronde hoeken. Het ritmische reliëf van het metselwerk creëert een intrigerend spel van licht en schaduw.

“Het gebouw vormt de belangrijkste katalysator voor de revitalisering van de wijk Roxbury,” aldus Francine Houben. “Het gebouw wordt geweldig gebruikt  en is met groot vakmanschap gemaakt: Boston bricks with a Dutch touch.”

De Harleston Parker Medal wordt sinds 1921 toegekend aan het “mooiste gebouw van Boston” dat in de voorgaande tien jaar gerealiseerd is.

Reageer op dit artikel