nieuws

Koolhaas & Gianotten geselecteerd voor ontwerp MPavilion 2017

Architectuur

Rem Koolhaas en David Gianotten (OMA) zijn door de Naomi Milgrom Foundation geselecteerd voor het ontwerp van het jaarlijkse MPavilion in Melbourne, Australië.

Koolhaas & Gianotten geselecteerd voor ontwerp MPavilion 2017
Het MPavilion 2016. Het ontwerp van Bijoy Jain van Studio Mumbai is deze week gesloten. Foto John Gollings

Het paviljoen in Melbourne, bedoeld als antwoord op het jaarlijkse Serpentine Pavilion in Londen, ligt in de Queen Victoria Gardens en trekt jaarlijks gedurende vier maanden meer dan 94.000 bezoekers. De opening wordt verwacht op 3 oktober 2017.

Het paviljoen wordt in 2017 voor de vierde maal opgebouwd. De keuze voor OMA, die voor het eerst een project in Australië realiseert, werd volgens Gianotten al vier jaar verwacht zo zegt hij in de bijgesloten video. De bekendmaking van de architectenkeuze komt tegelijkertijd met het sluiten van het paviljoen van 2016, een bamboe en houtstructuur ontworpen door Studio Mumbai oprichter Bijoy Jain.

Het ontwerp is nu nog niet vast omlijnd. Maar koolhaas zegt onderzoek te willen doen naar de contrasten tussen de uitstrekte gebieden in de wereld.

 

Reageer op dit artikel