nieuws

Dezeen introduceert competitie voor nieuw UK paspoort

Architectuur

Nu de Brexit een feit wordt vindt Dezeen het tijd voor een bijpassend paspoort. Het tijdschrift roept dan ook iedereen op een ontwerp aan te melden. Het ingediende ontwerp/schets moet wel een positieve visie naar de wereld uitstralen over de post-Brexit. Daarnaast moet het paspoort alle inwoners van het eiland vertegenwoordigen.

Dezeen introduceert competitie voor nieuw UK paspoort
In het huidige paspoort van de UK staat architect Sir Giles Gilbert Scott en andere ontwerpers afgebeeld

De onofficiële-competitie is voor iedereen toegankelijk. Het beste idee wordt beloond met 1000 pond. De tweede prijs krijgt 500 pond en er is 250 pond beschikbaar voor de derde prijs. Het winnende paspoort is te zien tijdens de Dezeen-tentoonstelling in het Londen’s Design Museum. Meer inzendingen zijn te zien tijdens de Clerkenwell Design Week in mei later dit jaar.

Meer informatie over de prijsvraag

Reageer op dit artikel