nieuws

Par’Course vervangt voormalige Leeuwfabriek Valkenburg

Architectuur

MoederscheimMoonen Architects heeft onlangs het definitieve ontwerp voor het belevingscentrum Par’Course in Valkenburg gepresenteerd. Hierin is het voormalige historische en monumentale terrein van de voormalige Leeuw Brouwerij getransformeerd naar een mix van gastronomie, lifestyle, sport en leisure.

Par’Course vervangt voormalige Leeuwfabriek Valkenburg

Het ontwerp van Moederscheim Moonen voor Par’Course rust op twee pijlers: Food XP en Sport XP. Food XP krijgt een plek in het monumentale brouwerijgebouw en moet uitgroeien tot een gastronomisch centrum rondom Limburgse producten. Sport XP zal bestaan uit een nieuw hotel met 65 kamers, een event center en een sportcentrum met de focus op wielrennen en alles wat daarmee samenhangt. Shimano heeft aangekondigd een Europees Experience Center te vestigen in het Sport XP.

MoederscheimMoonen-Parcourse-Valkenburg

MoederscheimMoonen-Parcourse-Valkenburg

Lees ook: Moederscheim Moonen herontwikkelt Brouwerij De Leeuw

Hier kan het publiek fiets- roei- en hengelapparatuur in de praktijk testen, in de directe omgeving of in een speciaal aan te leggen vijver op het terrein. Aan de straatzijde wordt verder nog een fietsverhuurcentrum gehuisvest.

MoederscheimMoonen-Parcourse-Valkenburg-8

MoederscheimMoonen-Parcourse-Valkenburg

Foto's

Reageer op dit artikel