nieuws

Ideeën inzenden voor Amsterdam Light Festival 2018-2019

Architectuur

Het jaarlijkse Amsterdamse Light Festival beleeft volgend jaar zijn zevende editie. Van 29 november 2018 tot 20 januari 2019 zijn de historische locaties en kanalen van de stad achtergrond voor lichtkunstwerken van ontwerpers vanuit de hele wereld. Voor de komende editie kunnen ontwerpers, architecten, studenten en designers, tot 17 januari 2018 een concept indienen. Thema is ‘The Medium is the Message’.

Ideeën inzenden voor Amsterdam Light Festival 2018-2019
Yasuhiro Chida (Foto by Mira Chaloupka)

Het festival is verdeeld over twee tentoonstellingen in het centrum van Amsterdam. Voor de expositie op het water wordt gezocht naar een monumentaal kunstwerk op of in het water dat een verbinding maakt met de stad, zijn inwoners en bezoekers. Voor de tentoonstelling aan land worden ideeën gezocht die bezoekers van dichtbij kunnen ervaren, een connectie maakt en waarop gereageerd kan worden. \

Lees ook: Ai Weiwei topper op Amsterdam Light Festival

Uit de inzendingen worden 35 concepten door een internationale jury geselecteerd voor het realiseren van hun kunstwerk.

Meer informatie

Reageer op dit artikel