nieuws

Plannenmakers CityLab010 2017 bekend

Architectuur

Experimenten om de verkeersveiligheid op de Beukelsdijk te verhogen, nieuwe schoenen van materiaal dat is gemaakt van fruitafval en Searangers: jongeren die zeegebieden beschermen en daarvoor diploma’s en certificaten kunnen halen, met uiteindelijk kans op een baan in de haven. Dit is slechts een kleine greep uit de ongeveer tweehonderd plannen die Rotterdammers dit jaar indienden bij alweer de derde editie van CityLab010. Alle plannen zijn inmiddels beoordeeld en de indieners van ruim vijftig ideeën ontvangen subsidie van de gemeente om hun plan waar te maken. In totaal gaat het om 3,4 miljoen euro aan subsidiegeld.

Plannenmakers CityLab010 2017 bekend
Projectplan Campus Academie Hoogvliet. Om het project te volgen: www.citylab010.nl/plannen/projectplancampusacademiehoogvliet

Dit jaar hebben zo’n 200 plannenmakers hun plan ingediend via CityLab010.nl. Nog meer dan voorgaande jaren heeft de gemeente vanaf het begin relaties en contacten opgebouwd met de indieners van de plannen. Waar dat mogelijk was heeft de gemeente gekozen voor ‘co-creatie’, en is ondersteuning geboden aan de plannenontwikkelaars. Ook organiseerde de gemeente met partners als Rabobank, Ploum Lodder Princen en Mazars workshops en netwerkevents. Allemaal met het doel om de beste plannen voor de stad Rotterdam te bedenken, uit te werken, in te dienen en – na een beoordeling – de komende tijd te realiseren.

Wethouder Adriaan Visser (o.a. Financiën): “Dit jaar zijn er weer meer plannen ingediend bij CityLab010 en meer plannen dan vorig jaar ontvangen subsidie. De Rotterdammers bruisen nog steeds van de ideeën om onze stad leuker, gezelliger en veiliger te maken en CityLab010 is een prachtige aanjager om die ideeën boven tafel te krijgen en ook echt uit te voeren.”

Bekijk hier alle plannen

Plannenmakers presenteren zich
Op dinsdagavond 24 oktober presenteren alle plannenmakers van 2017 zich aan het grote publiek tijdens het CityLab010-event On Tour, in de Hogeschool Rotterdam. De Hogeschool Rotterdam is een van de partners van CityLab010 uit de stad. De opleiding Marketing of Social Business richt zich op sociaal en commercieel denken in een veranderende maatschappij. Een aantal studenten van de opleiding denkt en doet inmiddels actief mee met plannenmakers. Alle dromers, denkers en doeners van de stad zijn welkom om elkaar te ontmoeten en om inspiratie op te doen voor de ronde 2018 van CityLab010.

Over CityLab010
CityLab010 vindt dit jaar alweer voor de derde keer plaats. Met CityLab010 wil het college van B&W plannen en ideeën van Rotterdamse bewoners en ondernemers stimuleren en mogelijk maken en samenwerking tussen partijen stimuleren. Zo is CityLab010 voor Rotterdam een laboratorium voor maatschappelijke innovatie. Ook in 2018 is er een totaalbudget van 3,4 miljoen euro beschikbaar om vernieuwende plannen te steunen die goed zijn voor de stad.

 

Reageer op dit artikel