nieuws

Barcode Architects wint herontwikkeling Ferdinandplatz Dresden

Architectuur

De Ferdinandplatz naast het Karstad-gebouw in Dresden en tegenover het gemeentehuis wordt nu nog voornamelijk gebruikt als parkeerterrein. Door het winnende plan van Barcode-Architecten komt hier verandering in. Zij bedachten een plan met twee nieuwe compacte bouwblokken en plannen voor de voltooiing van een bestaand bouwblok. In het project van 120.000 m2 komen onder andere een nieuw stadskantoor, winkels, kantoren, appartementen en een parkeergarage.

Barcode Architects wint herontwikkeling Ferdinandplatz Dresden

De nieuwe Ferdinandplatz moet een verbinding gaan maken tussen de binnenstad en de wederopbouwarchitectuur in het stationsgebied. Volgens Barcode Architects wordt het gebied een hoogwaardige openbare ruimte die met het stadskantoor, de kantoren en de woningen een dialoog aangaat met het publieke domein.

In 2025 moeten de plannen gerealiseerd zijn.

Reageer op dit artikel