nieuws

Ministad Museumplein toont verwoest Aleppo

Architectuur

Op het Museumplein in Amsterdam verschijnt vandaag een miniatuurstad van de totaal verwoeste Syrische stad Aleppo. Het is dan precies vijf jaar geleden dat hier de gevechten begonnen.

Ministad Museumplein toont verwoest Aleppo
Illustraties: PowerOfArtHouse
De installatie ‘Living Aleppo’, brengt op een oppervlakte van 20 vierkante meter het dagelijkse leven in Aleppo in beeld – hoe het er was voor en tijdens de oorlog. De organisatie Power of Art House wil zo een beeld geven van hoe het leven ook in een oorlogsgebied gewoon doorgaat.
PowerOfArt House_Living_Aleppo

De installatie, grotendeels gemaakt uit bouwafval, gaat ook in op de vraag hoe je een totaal verwoeste stad weer opbouwt. De ruimtelijke objecten van architect Bengin Dawod zijn bedoeld als startpunt van de discussie over die wederopbouw.

De strijd in Syrië duurt al meer dan zes jaar en heeft honderdduizenden levens geëist. Meer dan elf miljoen Syriërs sloegen op de vlucht. Steden zijn totaal verwoest. Aleppo is de grootste stad van Syrië en het economische hart van het land. De jarenlange bittere strijd om de stad is eind vorig jaar beëindigd.

Het mini-Aleppo is tot en met zaterdag (22 juli) te zien.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels