nieuws

Nominaties Rietveldprijs 2017 bekend

Architectuur

Vandaag zijn de zeven nominaties voor de Rietveldprijs 2017 bekend gemaakt. De Utrechtse prijs roemt de kwaliteit van de gebouwde omgeving in de stad.

Nominaties Rietveldprijs 2017 bekend

De Rietveldprijs is de tweejaarlijkse Utrechtse architectuurprijs, die sinds 1991 wordt uitgereikt. De prijs stimuleert het publieke debat over de kwaliteit van de gebouwde omgeving in de stad. Dit jaar wordt de prijs voor de veertiende keer uitgereikt.

De jury van de Rietveldprijs 2017 bestaat uit Jacq. de Brouwer (voorzitter), Gus Tielens, Albert Herder en Kirsten Hannema. Zij beoordeelt de projecten op de architectonische kwaliteit en de ruimtelijke bijdrage aan de stad Utrecht.

Zeven nominaties

De jury heeft zeven projecten geselecteerd die in aanmerking komen voor de prijs. Deze variëren van grote, publieke gebouwen tot kleine transformaties.

De genomineerde projecten voor de Rietveldprijs 2017 zijn:

  • Transformatie kantoor Nijenoord 2-4 door diederendirrix architectuur & stedenbouw

Transformatie kantoor Nijenoord 2-4 door diederendirrix architectuur & stedenbouw (Foto: Bas Gijselhart | BASEPHOTOGRAPHY) Transformatie kantoor Nijenoord 2-4 door diederendirrix architectuur & stedenbouw (Foto: Bas Gijselhart | BASEPHOTOGRAPHY)

  • Verbouwing Opzichterswoning Griftpark door Marcel Martensen Architect BNA BNI i.s.m. BB/Architects

Verbouwing Opzichterswoning Griftpark door Marcel Martensen Architect BNA BNI i.s.m. BB/Architects (Foto: Luuk Kramer) Verbouwing Opzichterswoning Griftpark door Marcel Martensen Architect BNA BNI i.s.m. BB/Architects (Foto: Luuk Kramer)

Verbouwing Koetshuis House of Rolf door Studio Rolf i.s.m. Niek Wagemans (Foto: Christel Derksen & Rolf Bruggink) Verbouwing Koetshuis House of Rolf door Studio Rolf i.s.m. Niek Wagemans (Foto: Christel Derksen & Rolf Bruggink)

Herbestemming Werkspoorkathedraal | MONK architecten (Foto: Peter Cuypers) Herbestemming Werkspoorkathedraal door MONK architecten (Foto: Peter Cuypers)

Maximapark door West 8 (Foto: Jeroen Musch) Maximapark door West 8 (Foto: Jeroen Musch)

  • Hoeve Wielrevelt op landgoed Haarzuilens door JDdV architecten

Hoeve Wielrevelt op landgoed Haarzuilens door JDdV architecten (Foto: JDdV architecten) Hoeve Wielrevelt op landgoed Haarzuilens door JDdV architecten (Foto: JDdV architecten)

  • Centraal Station Utrecht door Benthem Crouwel Architects

Centraal Station Utrecht door Benthem Crouwel Architects (Foto: Jannes Linders) Centraal Station Utrecht door Benthem Crouwel Architects (Foto: Jannes Linders)

Vanaf volgende maand brengt RTV Utrecht in zeven portretten de nominaties in beeld. Het publiek kan vervolgens zijn stem uitbrengen voor de RTV Utrecht Publieksprijs. Deze wordt samen met de Rietveldprijs in november uitgereikt. Dit gaat gepaard met de uitgave van de Rietveldpublicatie, die de zeven nominaties verder uitlicht.

Reageer op dit artikel