nieuws

Winnaars prijsvraag Wonen in winkels

Architectuur

Begin dit jaar stuurden architecten massaal in op de oproep Wonen in Winkels van Gemeente Rotterdam. Kim Hoefnagels bestudeerde de vijf geselecteerde inzendingen en schreef daarover een artikel in de Architect. Lees het artikel hier online.

Winnaars prijsvraag Wonen in winkels

Met de wedstrijd brengt Gemeente Rotterdam particuliere opdrachtgevers en architecten bij elkaar. Elk van de kopers van een kluswinkel krijgt een waardecheque van 2000 euro om te besteden bij een van de vijf geselecteerde bureaus.

Als de toekomstige bewoners het experiment aandurven, worden de woonetalages onderdeel van het sociale weefsel van de straat. “En daarachter, uit het zicht, kunnen de bewoners geheel op zichzelf zijn”, stelt Kim Hoefnagels.

geselecteerde bureaus
Architects for Urbanity, Common Practice, Molenaar & Co Architecten, NOV’82 Architecten, roos & hinke

Lees hier het volledige artikel


Verder lezen? de Architect sprak Wethouder Schneider over Wonen in Winkels

Reageer op dit artikel