nieuws

Woonzorgcentrum Dommelhof wordt dorp in een dorp

Architectuur

Woonzorgcentrum Dommelhof in Tielt-Winge krijgt een nieuwe campus. Het Leuvense bureau lava architecten en bouwbedrijf Houben uit Hasselt sloegen hiervoor de handen in elkaar. Op de site worden honderd kamers gerealiseerd, naast verschillende nevenfuncties.

Woonzorgcentrum Dommelhof wordt dorp in een dorp

Het woonzorgcentrum Dommelhof schreef eind 2014 een Design & Build-procedure uit voor de uitbreiding en vervanging van de huidige voorzieningen. De opdracht omvat 100 nieuwe kamers, naast verschillende  nevenfuncties.

Woonzorgcentrum Dommelhof

Lava architecten en bouwbedrijf Houben vormden een team en lieten vijftien andere inschrijvers achter zich. De jury loofde de manier waarop ontmoeting, ontspanning, zorg en gezondheid op natuurlijke wijze in elkaar vloeien door de schakeling van semi-publieke functies.

Lees verder op architectura.be

Reageer op dit artikel