nieuws

Lezersfoto: Promenade en park Luino – studio marforio

Architectuur

Onlangs plaatsten wij een oproep om deze zomer foto’s van bijzondere vakantiebestemmingen in te zenden. Ben Schildwacht stuurde ons deze foto van het oeverpark in Luino langs het Lago Maggiore. Het park werd in 2011 gerealiseerd naar ontwerp van studio marforio. Hoewel Schildwacht de uitzichtbrug prachtig vind, ziet hij ook een mindere kant van het ontwerp.

Lezersfoto: Promenade en park Luino – studio marforio

 Klik hier om zelf je vakantiefoto te delen!

“Op de foto zien we een deel van de nieuwe wandelpromenade van Luino, een stadje aan het Lago Maggiore nabij de Zwitserse grens. Van Cortenstaal heeft men een prachtige uitzichtbrug gemaakt die tevens lager, direct aan het water, een soort tribune omsluit. Daarop gezeten wordt er een prachtig ingekaderd beeld op het meer getoond. Tot zover prima dus. Wat niet zichtbaar is op de foto is de permanente impact van de natuur op het gerealiseerde plan.”

  

“Het kan plotseling behoorlijk gaan spoken in het noorden van het meer. Opeens verschenen er dan zwarte wolken  boven de bergen en gaat het zeer hard waaien. Komt de wind vanuit het noorden dan wordt in de praktijk de tribune volgespeeld met drijfhout etc. Op het moment van de foto is men bezig dit drijfhout weer eens te verwijderen wat een bewerkelijke klus is , vandaar de WC box er pal  naast.”

  

“Dit spel van de natuur op datgene wat we bedenken, de permanente neiging tot verval, fascineert mij en maak daar dan ook vaak video s van. Het is waarschijnlijk nooit de bedoeling geweest zoveel onderhoud te krijgen aan deze tribune al weet je dat nooit. Luino dus, ga er bij gelegenheid gewoon eens kijken..”, aldus Ben Schildwacht van Schildwacht architecten.

 

Reageer op dit artikel