nieuws

Hoogste brug ter wereld bijna afgerond

Architectuur

In China is de basis voor wat de hoogste brug ter wereld moet worden afgerond, zo schrijft The Guardian. Daarmee is het bouwwerk bijna klaar. Het gaat om de Beipanjiang-brug, die 565 meter boven de rivier Nizhu hangt.

Hoogste brug ter wereld bijna afgerond

Op dit moment is de Si Du River-brug in de Chinese provincie Hubei nog de hoogste brug ter wereld. Maar met 69 meter verschil gaat de Beipanjiang-brug dat record met gemak verbreken.
 

Afgelopen zaterdag (10/9) werden de twee uiteinden van de brug aan elkaar gekoppeld. Het bouwwerk wordt uiteindelijk 1341 meter lang. Aan het einde van dit jaar moet hij geopend worden voor het verkeer. Zodra dit gebeurd is, kunnen reizigers tussen Liupnshui en Xuanwei binnen twee uur op hun bestemming aankomen, in plaats van vijf uur. 

 

China is het thuisland van een aantal van de hoogste bruggen ter wereld, maar hierbij wordt vaak de afstand tussen het bouwwerk en de grond gemeten. De brug die qua structuur het hoogste is, is het Millau-viaduct in Frankrijk. Deze is 343 meter hoog.

Viaduct Millau, Frankrijk, Ron Buiting
Het Millau-viaduct door Norman Foster. Fotograaf Ron Buiting

In China staat ook de langste brug met een glazen onderkant, maar die is afgelopen week gesloten. Het bouwwerk heeft namelijk snel groot onderhoud nodig.

Bron: AD.nl

Reageer op dit artikel