nieuws

Hoofdkantoor Engel & Völkers door Richard Meier & Partners

Architectuur

Nadat Richard Meier in 2013 de opdracht had verworven voor het nieuwe hoofdkantoor van Engel & Völkers in Hamburg’s Hafencity is nu het ontwerp bekend. Het gebouw combineert het hoofdkantoor met luxueuze koopflats en huurappartementen.

Hoofdkantoor Engel & Völkers door Richard Meier & Partners

De exclusieve koopflats, met de naam Strandhaus, zijn opgevat als een woontoren met 16 verdiepingen en een eigen ingang. De derde tot de 15e verdieping gaat bestaan uit 66 appartementen. Op de 16e verdieping komen twee ruime penthouses.

 Richard Meier Mixed used gebouw Hamburg _ HQ Engel & Volker_appartementencomplex 

Richard Meier is eveneens verantwoordelijk voor het interieurontwerp van de toren, bestaande uit open, lichte en ruimte interieurs met plafondhoge deuren en ramen die openen naar de stad of naar de Elbe en naar de haven. De bewoners krijgen de beschikking over een eigen fitnessruimte gelegen op de 16e verdieping.

Richard Meier Engel & Volkers HQ; appartementencomplex, Hamburg 

Hoofdkantoor Engel Völkers

Een ander component in het ontwerp is het hoofdkantoor van Engel Völkers met een vloeroppervlak van 6800 vierkante meter. De kern van de kantoren bestaat uit een dubbelhoge entreehal, die wordt voorgesteld als een plek waar medewerkers en bezoekers samen kunnen komen om te praten en te socialiseren. De vijf niveaus boven de ingang en lobby zijn aangewezen voor kantoorruimte en zal ook de nieuwe thuisbasis van de Engel Völkers Academy worden. Wit is een van de ontwerpkenmerken van Richard Meier. De kleur is dan ook alom aanwezig in de nieuwe ontwikkeling.

De oplevering is gepland in 2018.

Projectgegevens:

Programma: Kantoren, Atrium en publieke lobby; appartementen (koop en huur), retail, ondergrondse parkeergarate en dakspeeltuin
Etages: 7 verdiepeingen voor kantoren en 7 voor huurappartementen, 16 etages voor koopappartementen
Vloeroppervlakte: 34,750 m2, 21.900 m2 boven de grond
Ontwerp: Richard Meier//Bernhard Karpf
Projectarchitect: Parsa Khalili; Anne Strüwing
Medewerkers: Kevin Browning; Bori Kang; Amalia Rusconie-Clerici en Steven Sze

Constructie:

Projectmanager: Ringo Offermann
Projectarchitect: Anne Struwing
Medewerkers: Kevin Browning, Pablo Costa, Alejandro Guerrero; Henry Jarzabkowski; Bori Kang; Alung Thu Kyaw; Shraon Oh; Steven Sze
Eigenaar: Quartier am Strandkai GmbH

Reageer op dit artikel