nieuws

Fort Beemster wint prijs voor herbestemming

Architectuur

De herbestemming van het Fort aan de Nekkerweg in Zuidoostbeemster, kortweg Fort Beemster, is onderscheiden met de Pieter van Vollenhovenprijs. Initiatiefnemer, Frank Bart, krijgt de prijs voor de wijze waarop hij het fort heeft herbestemd tot het meest duurzame wellness resort van Nederland.

Fort Beemster wint prijs voor herbestemming

Bart gaf het monumentale fort een eeuw later een nieuwe functie. Bezoekers kunnen nu in het fort ontspannen in het luxe wellness resort, culinair genieten, overnachten, maar ook trouwen. Fort aan de Nekkerweg staat als onderdeel van de Stelling van Amsterdam op de UNESCO Werelderfgoedlijst en werd in 1912 opgeleverd.

De Pieter van Vollenhovenprijs is een jaarlijks terugkerende prijs aan een particulier of organisatie die de uitdaging is aangegaan om een monument in Nederland te behouden door het een nieuwe bestemming te geven. De prijs is in 2013 aangeboden aan prof. mr. Pieter van Vollenhoven bij zijn afscheid na zijn 27 jaar voorzitterschap van het Nationaal Restauratiefonds.

Reageer op dit artikel