nieuws

Bouwstart 77 studentenwoningen Laakhaven-West Den Haag

Architectuur

In de Haagse Van der Kunststraat in Laakhaven-West worden 77 studentenwoningen gebouwd naar een ontwerp van Boswerger Architecten. De bouw van de huurstudio’s komt tot stand door Weboma en Dijkxhoorn Bouw.

Bouwstart 77 studentenwoningen Laakhaven-West Den Haag

Opdrachtgevers zijn drie particuliere grondeigenaren van Indiase afkomst. Het ontwerp is van Boswerger Architecten. Naast de studentenstudio’s worden drie tempels gebouwd voor respectievelijk Sikhs, Hindoe’s en Harekrishna’s.

Blue Nile, woningbouw Laakhaven West Blue Nile

Schuin tegenover het studentenproject realiseert Ouwehand Bouw samen met Nu Projectontwikkeling in het project de River Towers, appartementencomplex Blue Nile met 46 koopappartementen en vier bedrijfsruimten. De woningen, die in september worden opgeleverd, zijn verdeeld over negen woonverdiepingen en zijn elk voorzien van een ruim balkon of een dakterras. De River Towers bestaan uit 2 fasen: White Nile en Blue Nile. Voor het project maakte  Kampman Architecten het ontwerp.

De Waldo Tower The Waldo Tower

Kampman Architecten is eveneens de ontwerper van de binnenkort op te leveren Waldo Tower met 320 startersappartementen. The Waldo, ook een project van Nu Projectontwikkeling, moet voldoen aan de vraag naar zelfstandige wooneenheden voor eenpersoonshuishoudens. Het complex bestaat uit een plint met ruimte voor voorzieningen met daarboven 22 verdiepingen met appartementen.

In Laakhaven-West worden in totaal zo’n 1.200 woningen gebouwd, waarvan ongeveer de helft al is gerealiseerd.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel