nieuws

Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2016

Architectuur

Dit jaar reikt de gemeente Amsterdam voor de negende keer de Amsterdamse Nieuwbouwprijs, de publieksprijs voor nieuwbouw in de hoofstad, uit. Van de 64 projecten die tussen augustus 2014 en augustus 2015 zijn opgeleverd zijn er 10 genomineerd. Op vrijdag 30 september is de bekendmaking van de winnaar.

Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2016

Via Facebook hebben Amsterdammers op hun favoriet gestemd, dit heeft de onderstaande nominaties per stadsdeel opgeleverd:
•    Andreas Schelfhoutstraat 54-84 (Zuid), JoustraReid Architecten
•    Blok 0 – PUUUR BLOK (West), Atelier PUUUR
•    Blok 0 – De Rede (West), Global Architects
•    Blok 0 – IJ4you (West), Marcel Lok_Architect
•    De Studio Part II (West), Wessel de Jonge architecten, ZECC Architecten
•    Kwintijn Fase 1 (West), FARO Architecten
•    FagelCats (West), Studio Huijgens
•    Wibautstraat (Oost), Hooyschuur Architecten
•    Tugelablokken (Oost), M3H Architecten
•    Villa Mokum (Oost), Kampman Architecten

De tweede stemronde is inmiddels van start gegaan. Tot 28 september kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen via www.amsterdamwoont.nl/nieuwbouwprijs. Op deze site is ook alle informatie te vinden over de genomineerde projecten met filmpjes van AT5.

De Amsterdamse Nieuwbouwprijs wordt georganiseerd door de Amsterdam Woont, Gemeente Amsterdam, AT5 en Bouwend Nederland . Voor informatie over de prijs, de filmpjes van de genomineerde projecten en stemmen gaat u naar www.amsterdamwoont.nl/nieuwbouwprijs.

 

Reageer op dit artikel