nieuws

Zintuigentuin voor Verzorgingshuis Fosshagen in Lier (N)

Architectuur

Reiulf Ramstad Arkitekte tekende voor het ontwerp voor Verzorgingshuis Fosshagen in Lier, Noorwegen. Daarbij hoorde een tuin die tot de verbeelding sprak van de inwoners. Landschapsarchitect Norconsult Solem Architecture werkte voor de inrichting van de tuin onder andere samen met het Nederlandse Streetlife.

Zintuigentuin voor Verzorgingshuis Fosshagen in Lier (N)

Het recent geopende verzorgingshuis geeft een nieuwe vorm aan de verzorging van ouderen. Reiulf Ramstad Arkitekte wilden een gebouw neerzetten dat niet alleen goede medische zorg biedt maar ook een plezierige en inspirerende woonomgeving.

Fosshagen - Streetlife

Het gebouw maakt deel uit van een speels landschapsontwerp dat naadloos aansluit bij het glooiende landschap. Norconsult Solem Architektur ontwierp een zintuigentuin met meer dan 100 verschillende planten en gewassen. Het speelse ontwerp van de tuin wordt gekenmerkt door een combinatie van vloeiende en lineaire elementen. De dynamiek van deze geometrische vormen wordt benadrukt door het gebruik van producten van het Nederlandse Streetlife.

Fosshagen_Streetlife

Een acht meter lange RoughReady Curve bank begrenst de overgang van de tuin naar zijn glooiende omgeving. Het hart van de tuin wordt gemarkeerd door een Free Forms Tree Isle met geïntegreerde RoughReady zittingen. Aan de ene zijde van de tuin zijn geometrische stalen plantvakken geplaatst, in combinatie met lineaire RoughReady-6 Banken. Aan de andere zijde volgt het grote ronde Solid Podium Eiland de vloeiende vormen van de tuin. De toevoeging van het hardhouten Streetlife straatmeubilair doet de tuin veranderen in een sociale ontmoetingsplaats.

Fosshagen-Streetlife

In de collectie Straatmeubilair en Boomproducten van Streetlife wordt CorTen staal gecombineerd met door Streetlife gestandaardiseerde houtmaten, dit zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling.

Fosshagen 

Reageer op dit artikel