nieuws

Wiegerinck ontwerpt VieCuri Ziekenhuis in Venray

Architectuur

Wiegerinck architectuur stedenbouw krijgt de ontwerpopdracht voor de vervangende nieuwbouw van het VieCuri ziekenhuis in Venray. Het Arnhemse bureau heeft de opdracht verworven door het winnen van een besloten architectenselectie.

Wiegerinck ontwerpt VieCuri Ziekenhuis in Venray

VieCuri wil een klein ziekenhuis bouwen in Venray, gespecialiseerd in orthopedie en oogheelkunde. Met circa 10.000 vierkante meter zal het aanzienlijk kleiner zijn dan het huidige. Het moet een geprofileerde buitenpoli worden, met faciliteiten voor eenvoudige dagbehandelingen, verblijfmogelijkheden en een ‘SEH-light’ tijdens kantooruren. De rustieke bosrijke omgeving leent zich goed voor revalidatie van orthopediepatiënten in een aanvullend zorghotel van ca. 5.000 vierkante meter. Samenwerking met Adelante (revalidatiezorg) en De Zorggroep moet dat mogelijk maken.

Paviljoens in het bos

Wiegerinck heeft een gebouw ontworpen dat bestaat uit drie paviljoens in het bos. De gebouwen hebben een open, universele structuur die een flexibele invulling van het zorgprogramma mogelijk maakt. Met elkaar vormen de paviljoens een beschutte plek in het bos, waar patiënten en medewerkers een weldadige omgeving vinden.

Programma: 10.000 m2 ziekenhuis, 5.000 m2 zorghotel
Opdrachtgever VieCuri , Zorggroep en Adelante revalidatiezorg
Gebruiker VieCuri , Zorggroep en Adelante revalidatiezorg
Medewerkers Frank Pörtzgen, Martijn van Bentum, Arlen van Rens, Maarten de Werk
Adviseurs Buro Poelmans Reesink Landschapsarchitectuur
Start ontwerp 2016
Oppervlakte 15.000 m²

 

Reageer op dit artikel