nieuws

Tekort studentenhuisvesting

Architectuur

De Nijmeegse studentenhuisvester SSHN voorziet de komende maanden een tekort aan studentenwoningen. Het aantal inschrijvingen is dit jaar 13 procent hoger dan vorig jaar. In totaal schreven zich bijna 2500 eerstejaars studenten zich in als woningzoekende, vorig jaar kregen maar 700 van hen in hun eerste studiejaar een kamer.

Tekort studentenhuisvesting

SSHN verhuurt 6500 studenteneenheden, waarvan er 1000 zijn gereserveerd voor internationale (uitwisselings-)studenten. Er komen jaarlijks zo’n 1400 wooneenheden beschikbaar voor studenten door huuropzegging. Die wooneenheden komen gedurende het jaar vrij. De vraag van eerstejaarsstudenten kent een grote piek aan het begin van het studiejaar, waardoor studenten soms enkele maanden moeten wachten op een kamer.

 Nijmegen - Doornroosje - AGS Architects
Tussen nu en 2020 worden er in Arnhem en Nijmegen daarom 900 studentenwoningen bijgebouwd. In Arnhem levert SSHN in oktober 2016 het eerste complex met 27 kamers op aan de Rijnkade. In de Arnhemse wijk Presikhaaf transformeert SSHN het voormalige kantoor van Rijkswaterstaat naar 294 wooneenheden. De transformatie liep afgelopen maanden vertraging op, maar de oplevering is nu voorzien in de zomer van 2017.

Voor de realisatie van extra studentenkamers in Nijmegen is SSHN nog op zoek naar geschikte locaties. Zowel voor nieuwbouw als uitbreiding in bestaand bezit.

Reageer op dit artikel