nieuws

Meer werk in buitenland voor Nederlandse architecten

Architectuur

Internationaal werkende architectenbureaus verwachten in de toekomst meer buitenlandse projecten binnen te halen. Twee derde verwacht ook een omzetgroei in het buitenland. Dit blijkt uit recent marktonderzoek onder kleine en middelgrote Nederlandse bureaus, uitgevoerd door de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA).

Meer werk in buitenland voor Nederlandse architecten

Met name in Azië en Europa denkt men meer business te genereren. “In landen als Engeland, België en Duitsland is veel vraag naar onze kennis en kunde. Azië is interessant, maar er valt nog voor weinig bureaus echt omzet te maken”, aldus BNA-directeur Fred Schoorl.

Omzet

De buurlanden gelden als belangrijk werkveld voor Nederlandse architectenbureaus. De meeste internationale omzet is afkomstig uit Frankrijk, België en Duitsland. Meer dan de helft van de bureaus verwacht de komende jaren omzetgroei in Duitsland. Ook in België en het Verenigd Koninkrijk verwacht men groei.

Het onderzoek is voor de uitslag van het Brexit-referendum uitgevoerd. Er zijn nog geen concrete aanwijzingen dat de Brexit gevolgen heeft voor de buitenlandse groeiverwachting.

Bron: BNA.nl

Reageer op dit artikel