nieuws

Haags Startstation E-lijn geopend

Architectuur

Het Haags Startstation E-lijn (HSE) is officieel geopend. Vanaf maandagochtend vertrekken de metro’s van de Erasmuslijn (E-lijn) vanaf het nieuwe startstation. De bouw van het perron duurde bijna twee jaar.

Haags Startstation E-lijn geopend

Het nieuwe platform is direct naast en half boven het busplatform geplaatst. De metro’s stoppen net buiten de stationshal van Den Haag Centraal. De overkapping, bestaande uit gebogen glas en staal, loopt door tot in de hal en geldt als blikvanger van het station. “Een mooi icoon van Den Haag”, aldus wethouder Tom de Bruijn tijdens de officiële opening.

Startstation E-slinge Den Haag Cs. Fotograaf Tom Lek 

ProRail werkte samen met de RET, HTM en Metropoolregio Rotterdam Den Haag aan het Haagse station. Zwarts Jansma Architecten tekende voor het ontwerp. BAM bouwde de nieuwe verbinding.
 

De Erasmuslijn is de metrolijn die Rotterdam met Den Haag verbindt.

Zie ook Tien jaar Randstad Rail

Reageer op dit artikel