nieuws

Agendatip: Making School

Architectuur

De expositie ‘Making School’ onderzoekt de toekomst van het beroepsonderwijs voor jongeren. Voor welke beroepen worden de huidige en volgende generaties studenten opgeleid? En welke
leeromgeving en leermethode hoort daarbij? Op de Dutch Desig Week 2016 presenteren dertien ontwerpteams hun onderzoeken in een tentoonstelling.

Agendatip: Making School

De expositie toont hoe de kennis en kunde van de creatieve industrie kan bijdragen aan een stimulerende onderwijsomgeving zoals het interieur, meubilair, digitale media en werkplaatsen tot en met de relatie met de buurt of de aansluiting op de infrastructuur.

De tentoonstelling bestaat uit een landschap van tafels waar het publiek kan kijken, maar ook kan aanschuiven bij de dertien onderzoeksprojecten die door het Stimuleringsfonds zijn ondersteund. Video’s, maquettes, publicaties, online platforms en producten tonen de resultaten van de onderzoeken. Het project ‘De Ambachtsschool Revisited’ presenteert bijvoorbeeld drie cases waarmee de initiatiefnemers pleiten voor een ambachtsschool die in direct contact staat met het beroepenveld, zoals een school gekoppeld aan een zorgtehuis. Een aantal andere projecten richt zich juist meer op het interieur van de school, zoals Je Eigen Gang Gaan.

Van 22 t/m 30 oktober presenteren de ontwerpteams,  bestaande uit ontwerpers, culturele instellingen en onderwijsprofessionals, hun onderzoeken. Gedurende de tentoonstelling zullen zij hun ideeën samen met docenten, leerlingen en publiek doorontwikkelen. Studio Makkink & Bey en Dirk Osinga (do|ob) cureren en ontwerpen de tentoonstelling op de 8e verdieping van het Veemgebouw in Eindhoven.

No Particular Order

Ook te zien tijdens de Dutch Design Week is de door het Stimuleringsfonds geïnitieerde tentoonstelling ‘No Particular Order’ met het werk van 34 jonge talentvolle ontwerpers en ‘Intensive Care’. De drie tentoonstellingen en events zijn van 22 t/m 30 oktober te vinden op de 8e verdieping van het Veemgebouw.

Meer informatie over bovenstaande tentoonstellingen of via
de website van de Dutch Design Week.

 

Reageer op dit artikel