nieuws

VvdW – VR preview Thomas Heatherwick Garden Bridge

Architectuur

De Garden Bridge van Thomas Heatherwick over de Theems in Londen blijft de gemoederen bezig houden. Arup, een van de betrokkene achter de brug, heeft nu een heuse VR video gemaakt waarmee je de brug alvast kunt beleven. De twee minuten durende film transporteert gebruikers naar het midden van de brug van waaruit de beleving start.

VvdW – VR preview Thomas Heatherwick Garden Bridge

Met de wandeling kunnen de Londenaren (of anderen) kennismaken met de voorgestelde bomen en  plantensoorten op de brug. Daarnaast biedt de film een nieuwe kijk op de stedelijke hoogtepunten zoals St Paul’s Cathedral en de Cheesegrater van Richard Rogers. 

 

 

De animatie is gemaakt door Arup. Het creëert een virtual reality ervaring met behulp van stereoscopische videografie met die een uitgebreide scherptediepte. Het team verzamelde de beelden onder andere vanuit een boot op de rivier en het positioneren van de camera op een precieze locatie. Het resultaat is een film met een driedimensionaal model van de brug voorzien van alle informatie van alle technische consultants van het project.

VR Garden Bridge Londen - VvdW 

VR Garden Bridge Londen - VvdW 

Reageer op dit artikel