nieuws

Rio 2016: Olympisch dorp nog niet klaar

Architectuur

Minder dan twee weken voordat de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio start is het Olympisch Dorp bij lange na nog niet klaar. De organisatie heeft bevestigd dat 19 van de 31 torens geschikt zijn voor gebruik, maar hoopt wel de torens binnen twee weken op orde te hebben.

Rio 2016: Olympisch dorp nog niet klaar

Was er al een rel(letje) tussen de Australiërs en het Olympisch Comité over de accommodatie. De Australiërs vertrokken maar kwamen terug nadat er aan hun ‘woontoren’ flink is doorgewerkt. De Nederlandse delegatie koos voor een andere oplossing en lieten eigen vakmensen de losse eindjes afwerken. De meest voorkomende problemen zijn lekkages, defecte liften, schimmel en kapotte plafonds.

 Rio 2016: OS Dorp nog niet klaar 

Ondertussen stromen de sporters de stad binnen en willen hun complex betreden. Er worden circa 10.000 atleten verwacht die allen een plek moeten vinden in het dorp dat naast het Barra Olympic Park ligt. 

Reageer op dit artikel