nieuws

KOW wint selectie WipWei Roosendaal

Architectuur

De Nederlandse Bouw Unie en KOW zijn door de gemeente Roosendaal geselecteerd voor de ontwikkeling en realisatie van woningen op de locatie de ‘Wipwei’. Voor deze eerste bouwfase van gebiedsontwikkeling Stadsoevers waren acht ontwikkelende bouwbedrijven in de race.

KOW wint selectie WipWei Roosendaal

Aan de Pater Damiaanstraat wordt door NBU een bouwblokje ontwikkeld met dertig stadswoningen in de prijsklasse van 220.000 euro tot 300.000 euro. De verschillende kapvormen en gevelindelingen geven de woningen een eigen identiteit.

KOW WipWeiImpressie van de woningen op de hoek van de Turfberg en Pater Damiaanstraat

De kwaliteit van wonen aan het park wordt in het ontwerp van KOW gemaakt door ‘kijkvensters’ op verschillende verdiepingshoogtes. Deze zorgen voor diversiteit en een eigentijds gevelbeeld en hebben een positieve invloed op het gebruik en beheer van het park.KOW WipWei Roosendaal Impressie woningen aan de Wethouder Lanenstraat

Ook is er veel aandacht besteed aan de kwaliteit aan het binnengebied en aan de materialisatie en detaillering. Zo is er een grote verscheidenheid in ambachtelijk metselwerk, betonelementen, kozijnindelingen, balkons, hekken, tuinafscheidingen en natuurstenen accenten.KOW WipWei Roosendaal
 Impressie inrichting binnengebied

Het gebruik van hoogwaardige natuurlijke materialen en aarde tinten afgewisseld met witte vlakken verwijst naar de bebouwing in en rond het centrum van Roosendaal. Hiermee wordt de Wipwei een schakel tussen de bestaande bebouwing en de verdere ontwikkeling van Stadsoevers.

Reageer op dit artikel