nieuws

Zwolse voetgangersbruggen krijgen tijdelijke make-over

Architectuur

Tijdens de Zwolse Architectuur Biënnale 2016 worden op 25 juni de voetgangersbruggen een bijzondere beleving. Het Kerkbrugje, De pelserbrug en de Rodetorenbrug krijgen op die dag een andere verschijningsvorm. Daarnaast wordt er een brug aan het gezelschap toegevoegd, een onzichtbare brug vanaf het station richting de binnenstad en museum de Fundatie.

Zwolse voetgangersbruggen krijgen tijdelijke make-over

De ontwerpen van de omgetoverde bruggen prikkelen de fantasie en laten je met andere ogen naar de brug en de omgeving kijken. De Pelserbrug wordt ingepakt met wit doek en omgetoverd tot ‘Kathedraal’, de Rodetorenbrug krijgt bovenop de brug een spiegelbeeld van de fragiele constructie eronder en het Kerkbrugje krijgt een compositie van lamellen die de blik van de voorbijganger zullen sturen en van de brug een soort uitzichttunnel maken.

 Onzichtbare brug Zwolle
De onzichtbare brug

Niet alleen de bruggen zelf zijn een attractie die dag, rond de bruggen gebeurt er ook nog van alles. In samenwerking met de organisator van de Architectuur Biënnale, het Zwols Architectuur Podium (ZAP), Club Cele, de Creatieve Coöperatie, Ruimtetuig en Het Oversticht is er de hele dag een wisselend programma. Met onder andere locatie theater, de stadsdichter, een tentoonstelling in appartementengebouw ‘De Stelling’ en de watertaxi die de bezoekers van brug naar brug vervoerd.

 Kerkbrugje Architectuur Biennale Zwole 2016 Na de Biënnale worden de bruggen weer in originele staat teruggebracht. De onzichtbare brug blijft echter tot 1 juli liggen.

Meer informatie

 Rodetorenbrug Zwolle 

 

Reageer op dit artikel