nieuws

pH+ Architects ontwerpt experimentele pop-up tuin

Architectuur

Voor het London Festival of Architecture ontwierp pH+ Architects The Milkshake Tree op het Penisula Square in Greenwich. Deze pop-up installatie omvat onder andere een hellend wandelpad, een gigantische xylofoon en spiegelende vlakken. Met deze bewegingen, geluiden en geuren prikkelt The Milkshake Tree de zintuigen van zowel kinderen als volwassene.

pH+ Architects ontwerpt experimentele pop-up tuin
Installation for London Festival of Architecture by PH+ Architects in collaboration with the London Centre for Childen at Greenwich Peninsula London.

 

The Milkshake Tree is een ontwerp van pH+ Architects in samenwerking met BD Landscape Architects. De installatie bestaat uit een looppad langs een wand van houten lamellen, waartussen een grote xylofoon is verwerkt. Middenin het looppad bevindt zich een gouden kubus met gaten in de vorm van bladeren. Samen met de krentenboom en aan glazen prisma ontstaat een caleidoscopisch effect.

 

De pop-up installatie bevindt zich naast de NOW Gallery in Greenwhich. Het project maakt onderdeel uit van het London Festival of Architecture 2016. Na het festival zal The Milkshake Tree verokaatsen naar een speelplaats in North London. 

 

 

 

 

 

Reageer op dit artikel