nieuws

Casa Brutale van OPA wordt gerealiseerd

Architectuur

Open Platform for Architecture (OPA) toonde vorig jaar hun plannen voor Casa Brutale, een huis gebouwd in een klif. Door alle media-aandacht toonde een geldschieter belangstelling waarna het huis nu wordt gerealiseerd in Libanon.

Casa Brutale van OPA wordt gerealiseerd

“We wilden een sensationeel huis ontwerpen”, vertelt Laertis-Antonios Ando Vassilou tegenover website Arch Daily. Hij is een van de oprichters van Open Platform for Architecture (OPA), dat een vestiging heeft in Haarlem. De architecten hadden alleen geen geld of plek om het huis te laten bouwen. 

 OPA _ Casa Brutal _ Render Ster van de Week 

Maar dankzij het internet wordt het spectaculaire plan van OPA nu toch uitgevoerd. Nadat de ontwerpers hun ontwerp in juli vorig jaar op internet hadden gepubliceerd, verspreidden de beelden van de ‘Casa Brutale’ zich razendsnel. De meeste internetgebruikers waren erg enthousiast over het bijzondere huis.

‘Droom groots’
Niet lang daarna meldde zich een aannemer die de plannen van OPA wel zag zitten. Het bedrijf heeft 2,5 miljoen dollar beschikbaar gesteld om de ‘Casa Brutale’ te bouwen in een klif in Libanon.

Volgens Ando Vassilou doen ontwerpers er goed aan om hun plannen online te promoten. ,,Durf groots te dromen en groots te ontwerpen. En misschien wel het belangrijkste: pak groots uit met je ideeën.”

Casa Brutale

Uitgehakt tussen de rotsen en met een groot raam dat uitzicht biedt op zee komt wonen aan de kust niet dichterbij. De glazen bodem van het zwembad vormt het plafond van de slaapkamer, waarmee het gevoel in het water te wonen wordt versterkt.

 OPA _ Casa Brutal _ Render Ster van de Week 

 OPA _ Casa Brutal _ Render Ster van de Week 

 OPA _ Casa Brutal _ Render Ster van de Week 

 OPA _ Casa Brutal _ Render Ster van de Week 

 OPA _ Casa Brutal _ Render Ster van de Week 

 

Reageer op dit artikel