nieuws

Benthem Crouwel Architects geselecteerd voor metrostation luchthaven Parijs

Architectuur

De Société du Grand Paris heeft Benthem Crouwel Architects geselecteerd als architect voor het nieuwe metrostation van de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs. Het metrostation is onderdeel van de nieuwe Ligne 17. Deze gaat de twee luchthavens Le Bourget en Charles de Gaulle met elkaar verbinden.

Benthem Crouwel Architects geselecteerd voor metrostation luchthaven Parijs

 

De nieuwe metrolijn, Grand Paris Express Ligne 17, bestaat uit negen stations en heeft een totale lengte van 27 kilometer. De bouwkosten van het prestigieuze project bedragen in totaal 1,8 miljard euro. De oplevering van de nieuwe lijn staat gepland in 2024.

Het Europese consortium, bestaande uit een combinatie van ingenieurs en architecten, wordt geleid door SWECO. Dat bureau is samen met INGEROP en AIA Ingénierie verantwoordelijk voor de civiele techniek van de tunnel, het viaduct en de stations. Benthem Crouwel Architects, Atelier Novembre en Explorations Architecture zijn verantwoordelijk voor de verschillende metrostations van de lijn.

De selectie voor het metrostation van Charles de Gaulle komt nadat het bureau in februari al de selectie van drie andere metrostations in Parijs op haar naam schreef. Deze drie bovengrondse stations maken samen met een viaduct onderdeel uit van Ligne 18, die de luchthaven Orly verbindt met Versailles. In totaal zal Benthem Crouwel Architects daarmee de komende jaren aan vier nieuwe metrostations in de stad bijdragen.

Reageer op dit artikel