nieuws

Synchroon wint tender stationsgebied Breda

Architectuur

Breda heeft de markttender Coulissen West voorlopig gegund aan het consortium 5Tracks Breda. Dit is een ontwikkelcombinatie die bestaat uit TBI-bedrijven Synchroon, J.P. van Eesteren en Era Contour.

Synchroon wint tender stationsgebied Breda

Dat maakte Breda deze week bekend. De gemeente startte juli 2015 de openbare tenderprocedure voor de ontwikkeling van de locatie Coulissen West in het Stationskwartier. Het gebied ligt tussen het nieuwe HSL-station van Breda en het in aanbouw zijnde gerechtsgebouw. Voor de vraaggerichte ontwikkeling met een hoogstedelijke functiemix van 40.000 m2, de realisatie en exploitatie van het coulissenlandschap, zocht Breda een samenwerkingspartner.

De definitieve gunning is gepland na 2 mei, waarna de inhoud van het plan van 5Tracks Breda openbaar wordt gemaakt. Vervolgens sluit het gemeentecollege een intentieovereenkomst met 5Tracks Breda voor de haalbaarheidsfase.

Wethouder Arbouw is alvast blij met het resultaat van de markttender: ‘Het aantal partijen dat mee heeft gedaan aan de tender en de kwaliteit van de plannen die zijn ingediend toont aan dat partijen de enorme ontwikkelpotentie van het Bredase Stationskwartier onderkennen. De planvisie van 5Tracks Breda sluit uitstekend aan bij de gemeentelijke ambitie om Coulissen West als zakelijk centrum met een internationaal karakter te realiseren.’

Bart van Breukelen, directievoorzitter van Synchroon, is enthousiast over de ontwikkeling: ‘De stationsomgeving van aantrekkelijke steden vervult de komende jaren een steeds belangrijkere functie. Het is dé plek voor het nieuwe werken en voor jonge goed opgeleide mensen om te recreëren, wonen en uit te gaan. Coulissen West, aansluitend op het nieuwe station, de rechtbank en de hippe wijk Belcrum, past prima in die visie.’

Reageer op dit artikel