nieuws

Render Ster van de Week – Woning in Diepenheim

Architectuur

Elke vrijdag tonen we je de mooiste rendering van de week. Deze week gaat de ‘Ster’ naar beelden waarvan je denkt zijn dit impressies of zijn dit foto’s van na de oplevering. De beelden van de toekomstige woning in Diepenheim, ontworpen door Maas Architecten, zijn gemaakt door George Nijland van Triple-D.nl

Render Ster van de Week – Woning in Diepenheim

In het buitengebied van Diepenheim (Twente) ligt op het bosrijke terrein van een voormalige camping dit ontwerp voor een moderne woning van Maas architecten uit Lochem. Aan de westkant van de toekomstige woning ligt een bos. Aan de zuidkant gaat het landschap via fraai aangelegde poelen over van Overijssel naar Gelderland. Aan de noordzijde ligt de Schipbeek, met een verbreding door een zandvang.

Render Ster van de Week - Woning Diepenheim door Maas Architecten - Impressies gemaakt door Triple D

Render Ster van de Week - Woning Diepenheim door Maas Architecten. Impressies gemaakt door Triple D
Om het zicht op deze rivier vanuit de woning te garanderen is het landschap verhoogd tot aan de bovenzijde van de dijk. De woning is bekleed met onbehandeld hout waardoor het geheel opgenomen is in haar omgeving. Het landschap loopt voor en over de woning. Hierdoor zijn aan de voorzijde van de woning louter een paar raamkozijnen met houten omlijsting zichtbaar.

Render Ster van de Week - Woning Diepenheim door Maas Architecten. Impressies gemaakt door Triple D

Render Ster van de Week - Woning Diepenheim door Maas Architecten. Impressies gemaakt door Triple D

Van binnenuit is via deze raamkozijnen een prachtig zicht , via coulissen van bomen op de verbreding van de Schipbeek. In de woning wordt dit beeld nog versterkt door een extra verblijfsruimte op de 1e etage. Hier is ook nog een slaapkamer met badkamer gesitueerd met een privé dakterras. (Dit terras gaf tevens een reductie op de m3 die bebouwd mochten worden) De achterzijde (zuid) opent zich naar het landschap en heeft een beschutte U-vorm. Hier wordt het hout meer manifest.

Render Ster van de Week - Woning in Diepenheim door Maas Architecten. Impressies gemaakt door Triple D 

Render Ster van de Week - Woning in Diepenheim door Maas Architecten. Impressies gemaakt door Triple D

Render Ster van de Week - Woning in Diepenheim door Maas Architecten. Impressies gemaakt door Triple D

 Render Ster van de Week - Woning in Diepenheim door Maas Architecten. Impressies gemaakt door Triple D

Reageer op dit artikel