nieuws

Heldin van de apriluitgave: Moriko Kira

Architectuur

De Amsterdamse architect Moriko Kira werkte in het kader van het project ‘Prettig wachten’ van de Spoorbouwmeester aan de stations van Almelo en Boxtel. Haar ingrepen waren gericht op de verblijfskwaliteit van stations en perrons, met als doel het wachten te veraangenamen. Kira werd voor deze opgaven niet geselecteerd op basis van haar ervaring, maar van haar ontwerpcapaciteit.

Heldin van de apriluitgave: Moriko Kira

Moriko Kira (Tokio, 1965) studeerde bouwkunde op de Waseda Universiteit in Tokio (1990). In 1995 won zij de Basisprijs Architectuur van de Prix de Rome, een jaar later richtte zij haar eigen bureau in Amsterdam op. Zij was werkzaam bij de Rijksgebouwendienst (1998-2003) en sinds 2000 geeft zij les aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam. Vanaf 2010 is zij gasthoogleraar in Kobe.

“Ik wil helemaal niet laten weten dat ik ermee bezig ben geweest”

 

Reageer op dit artikel