nieuws

450 huizen in stationsgebied Arnhem

Architectuur

Rond Station Arnhem Centraal is ruimte voor circa 450 woningen in plaats van de kantoren die momenteel gepland zijn in het gebied. De gemeente heeft aangegeven dat ze hier over nadenkt. Een bijzondere overweging, aangezien in 2012 nog werd besloten om de woningen uit het Oostelijk deel van het gebied te schrappen ten faveure van een megabioscoop, horeca en retail, alsmede ontmoetings-, werk- en vergaderplekken.

450 huizen in stationsgebied Arnhem

De gemeente Arnhem denkt (opnieuw) na over woningbouw in het stationsgebied omdat de kantorenmarkt in een impasse zit, valt te lezen op de website van de Gelderlander. Het is echter nog wel de vraag of de woningen er daadwerkelijk kunnen komen. Daarvoor moet goed worden gekeken naar de afspraken die zijn gemaakt met de provincie Gelderland en marktpartijen.

Koerswijziging onderzocht

Het college van burgemeester en wethouders overweegt een nieuw bestemmingsplan zo ruim op te stellen dat er zowel woningbouw als kantoren kunnen komen, schrijft de Gelderlander. De gemeente stelt dat gekeken kan worden naar nieuwe flexibele woon- en bouwconcepten die in staat stellen om snel in te kunnen springen op de marktvraag.  De gemeente onderzoekt momenteel de gevolgen van een koerswijziging voor het stationsgebied.

Reageer op dit artikel