nieuws

Twee nieuwe projecten in transformatie Osdorpplein

Architectuur

Gemeente Amsterdam, ASR Vastgoed Ontwikkeling en International Campus (IC) Netherlands hebben op 17 maart intentieovereenkomsten voor de ontwikkeling van het ASR-blok en het Don Bosco-blok in Amsterdam Nieuw-West.

Beide projecten vormen onderdeel van het vernieuwingsplan Centrum Nieuw-West. Ontwikkelaar ASR realiseert hier detailhandel, horeca, het stadsloket van Nieuw-West, een parkeergarage en samen met International Campus 415 appartementen voor young professionals. Op het zuidelijk deel van het Osdorpplein (ASR-blok) zal ASR de bestaande winkelplint vernieuwen en uitbreiden met 4.000 m2 winkels en horeca. Ook komt op deze locatie het stadsloket van Nieuw-West.

In het Don Bosco-blok realiseert ASR in samenwerking met IC Netherlands 2.800 m2 winkels (inclusief een supermarkt van 2.200 m2), een ondergrondse parkeergarage en 415 microappartementen voor young professionals. IC Netherlands is belegger, beheerder en ontwikkelaar van studentenappartementen in Nederland en is investeerder in het Don Bosco-blok.

De bouw start naar verwachting medio 2017. De prognose is dat begin 2019 de supermarkt open gaat en de young professionals op het Osdorpplein wonen. De transformatie van winkelcentrum Osdorpplein moet leiden tot een sterk en krachtig stadsdeelcentrum voor winkelen, wonen, werken en recreëren, zegt Charles Scholten, directeur ontwikkeling bij ASR Vastgoed Ontwikkeling. ‘De toevoeging van extra detailhandel en horeca aan de zuidkant van het Osdorpplein zorgt voor meer winkeldynamiek, en leidt tot een aantrekkelijk en goed functionerend centrumgebied voor heel Nieuw-West.’

Het project Osdorpplein is een binnenstedelijke herontwikkeling van ASR en omvat vier blokken: het ASR-blok (exclusief de C&A), het Don Bosco-blok, het voormalige stadsdeelkantoor en het blok van De Meervaart. Het totale programma omvat 12.500 m2 nieuwe winkels, horeca en Leisure, 3.000 m2 bestaande winkels, 6.000 m2 hotel, 800 woningen, 1.700 m2 kantoren, 500 m2 diensten en 575 parkeerplaatsen. De blokken worden de komende jaren in verschillende fasen gerealiseerd.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel