nieuws

Ontwerp tweede NS Station Boskoop bekend

Architectuur

Het ontwerp van het nieuw te bouwen treinstation Boskoop Snijdelwijk is gepresenteerd. Het NS-station moet gebouwd worden vlak naast sporthal De Plataan.

Ontwerp tweede NS Station Boskoop bekend

De eerste contouren van het perron is al een aantal jaren zichtbaar. In 2017 wordt het NS-station afgebouwd. ‘Het is enkelspoor, dus er komt één perron te liggen. Het perron ligt op hoogte. Er komt een hellingbaan voor rolstoelers en een trap naar het perron toe. Op het perron komt een wachtruimte te staan’, zegt Rogier Uges (ProRail).

 Station Boskoop, ontwerp bekend 

Komend voorjaar wordt het bestemmingsplan ter inzage gelegd. Eind dit jaar stemt de gemeenteraad over het nieuwe NS-station. Dan kan volgend jaar gestart worden met de bouw. Het treinstation moet in het laatste kwartaal van 2017 in gebruik genomen worden.

Boskoop, nieuw station

Snijdelwijk-bewoners zijn blij met het aanstaande station. De ontsluiting van de wijk en het niet de auto in te hoeven stappen om naar het centrum of de huidige treinstations van Boskoop of Waddinxveen te gaan worden als grootste pluspunten gezien.

Klik hier voor een video van de presentatie/stemronde

Reageer op dit artikel