nieuws

OMA aan de slag in Dubai

Architectuur

OMA is ingeschakeld voor de transformatie van vier voormalige pakhuizen op de Alserkal Avenue in Dubai. Deze belangrijke avenue in het kunstcentrum, Al Quoz, van de stad biedt huisvesting aan 25 hedendaagse galerieën en kunstruimten. Dit eerste ontwerp van OMA in Dubai zal voorzien in een behoefte voor een centraal gelegen ruimte voor het groeiende aantal evenementen.

OMA aan de slag in Dubai

De nieuwe multifunctionele ruimte van 1000 m2 wordt het centrum voor tentoonstellingen, lezingen, modeshows en sociale bijeenkomsten. Het ontwerp voorzien in een flexibele plattegrond met vier verplaatsbare wanden van 8,10 meter. Deze draaien of glijden waardoor verschillende configuratie mogelijk zijn, afhankelijk van het soort evenement.

OMA Dubai De entree krijgt transparante schuifdeuren over de volledige hoogte. Zij zorgen voor verbinding tussen interieur en exterieur en kunnen de ruimte voor het publieke plein buiten vergroten. De bestaande buitenkant van de pakhuizen worden verpakt in beton waarmee het zich onderscheidt van de andere omliggende magazijnen.

Reageer op dit artikel